ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

Gejming matična ploča visokih performansi sa Z270 čipsetom, integrisanim monoblokom za vodeno hlađenje, Aura Sync osvetljenjem, izvrsnim audio sistemom, brojnim zaštitama i najnovijim tehnologijama za povezivanje.

Image result for ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

KLJUČNI DETALJI
⦁ Vrhunsko vodeno hlađenje: Integrisani ROG monoblok, vodeno hlađenje M.2 slota i osam konektora za ventilatore radijatora
⦁ Izvrstan audio sistem: Ekskluzivni ROG SupremeFX S1220 kodek sa 113dB line-in SNR, Sonic Studio III, Sonic Radar III i LED-osvetljeni 3.5mm džekovi
⦁ Bogata zaštita: Unapred montirani I/O štit, ojačani SafeSlot i SafeDIMM, ivice ploče presvučene bakrom
⦁ Ultimativne mogućnosti za povezivanje: Intel Ethernet, dual M.2 PCIe 3.0 x4, USB 3.1 front panel konektor, 2×2 802.11ac Wi-Fi sa MU-MIMO tehnologijom i Thunderbolt 3 podrška

 

Image result for ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

Taipei, Taiwan (09. mart 2017) — ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Maximus IX Extreme, novu vrhunsku gejming matičnu ploču sa Z270 čipsetom i integrisanim monoblokom za vodeno hlađenje koji obezbeđuje najbolje rashladne performanse.
Rashladno rešenje koje je primenjeno na ovoj ploči je kreirano u saradnji sa kompanijom Bitspower. Senzori za merenje protoka, detektovanje curenja i merenje temperature su integrisani u sam monoblok, što znatno olakšava postavljanje cevi i kablova.
Pored podrške za najsnažnije Intel Core procesore sedme generacije, tu su ASUS Aura Sync osvetljenje, podrška za ultra-brzu DDR4 4133MHz memoriju, kao i najnoviji SupremeFX S1220 audio kodek sa 113dB odnosom između signala i šuma (SNR) na linijskom ulazu.
ROG Maximus IX Extreme matična ploča dolazi sa obimnom zaštitom koja podrazumeva unapred montirani I/O štit, ojačane SafeSlot PCI Express® slotove, SafeDIMM slotove za memoriju i bakarni premaz na ivicama PCB-a. Tu su i najsavremenije i najbrže mogućnosti za povezivanje, kao što su dva M.2 PCIe® 3.0 x4 slota, USB 3.1 front-panel konektor, 2×2 802.11ac Wi-Fi sa podrškom za MU-MIMO i Thunderbolt 3 sa brzinom prenosa podataka do 40Gbps.

Image result for ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

Gospodar vodenog hlađenja: ugrađeni monoblok sa senzorima za protok, temperaturu i curenje
Maximus IX Extreme pojednostavljuje implementaciju vodenog hlađenja, zahvaljujući integrisanom monobloku za hlađenje procesora i modula za regulaciju napona (VRM). Ugrađeni merač protoka prati stanje pumpe u realnom vremenu, dok temperaturni senzori prate temperaturu na vode na ulazu i izlazu. Za dodatnu sigurnost, ROG monoblok poseduje i senzor koji detektuje curenje i automatski isključuje sistem.
Monoblok za vodeno hlađenje je u direktnom kontaktu sa integrisanim hladnjakom M.2 slota, čime se smanjuje temperatura M.2 SSD uređaja i sprečava pad performansi koji može biti izazvan visokom temperaturom.
Nova matična ploča poseduje osam konektora za ventilatore radijatora, koji su praktično raspoređeni.

Image result for ASUS Republic of Gamers najavljuje Maximus IX Extreme

Izvrstan audio: SupremeFX S1220 kodek, Sonic Studio III i Sonic Radar III
Uz Maximus IX Extreme, cenjena ROG SupremeFX audio tehnologija je podignuta na viši nivo. Novi kodek donosi 113dB odnos između signala i šuma (SNR) na line-in konekciji i 120dB SNR na line-out konekciji. SupremeFX S1220 kodek je opremljen ESS® Sabre Hi-Fi ES9023P digitalno-analognim konverterom (DAC) i Texas Instruments® RC 4580 operacionim pojačavačem za snažan zvuk bez distorzije. Zarad lakšeg raspoznavanja u svim svetlosnim uslovima, svi 3.5mm audio priključci na Maximus IX Extreme matičnoj ploči su osvetljeni LED osvetljenjem u adekvatnim bojama.
Sonic Studio III softver je nadograđen i sada poseduje mogućnost rutiranja audio signala na različite izlaze, kao i instant audio profile.
Sonic Radar III je takođe nadograđen i sada procesora zvuk preciznije nego ikada ranije i omogućava igračima grafički prikaz izvora zvuka, kako bi uvek znali gde su i šta smeraju njihovi neprijatelji i saigrači.

Bogata zaštita: Unapred montirani I/O štit, SafeSlot, SafeDIMM i ivice presvučene bakrom
Maximus IX Extreme je jedna od najjačih i najizdržljivijih ROG matičnih ploča koje smo do sada proizveli. Opremljena je brojnim sistemima zaštite, koji štite i ploču i korisnika.
Unapred montirani ROG I/O štit istovremeno olakšava ugradnju matične ploče i predstavlja zaštitu od elektrostatičkog pražnjenja od 12kV, dok bakar na ivicama istovremeno čini matičnu ploču lepšom i pruža dodatnu zaštitu od elektromagnetnih interferencija (EMI).
SafeSlot je ASUS-ova verzija PCIe slota. Reč je o ojačanom PCIe slotu koji može da izdrži i najteže grafičke karte, bez opasnosti od oštećenja koje može nastati prilikom ispadanja kartice iz slota usled njene velike težine. SafeDIMM je ekskluzivni DIMM slot koji donosi znatno veću izdržljivost u poređenju sa tradicionalnim DIMM slotom.
Ultimativno povezivanje: Intel LAN, dual M.2, front-panel USB 3.1, 2×2 Wi-Fi i Thunderbolt 3
Maximus IX Extreme poseduje najsavremeniji Intel Ethernet (I219-V) adapter za još brži i gladak gejming. Intel LAN smanjuje opterećenje procesora i omogućava izuzetno visok TCP i UDP protok, tako da više snage ostaje na raspolaganju za igru i sam gejmplej.
Nova matična ploča raspolaže sa dva PCIe 3.0 x4 M.2 slota sa podrškom za NVMe® SSD RAID.
USB-C je najnoviji tip USB priključka, a Maximus IX Extreme korisnicimia omogućava da ga smeste tamo gde im je najpotrebniji, zahvaljujući onboard USB 3.1 front-panel konektoru koji se oslanja na ASM 2142 USB 3.1 kontroler sa PCIe 3.0 x2 protokom. Tu je i Thunderbolt 3 sa brzinom prenosa podataka do 40Gbps.
Još jedna od opcija za povezivanje, kojom Maximus IX Extreme raspolaže, je i 802.11ac Wi-Fi sa 2×2 dual-band 2.4/5GHz antenama i brzinom prenosa do 867Mbps, kao i podrškom za MU-MIMO tehnologiju.

 

SPECIFIKACIJE
ASUS ROG Maximus IX Extreme
Processor/CPU socket LGA1151 socket for 7th Generation Intel® Core™ i7 / i5 / i3 / Pentium® / Celeron® processors
Chipset Intel® Z270 Express
Memory 4 x DIMMs, up to a maximum of 64GB, DDR4 4133 (OC)
Intel® Extreme Memory Profile (XMP) supported
Expansion slots 2 x PCIe® 3.0 x16 slots (x16, x8/x8)
1 x PCIe® 3.0 x16 slot (maximum at x4 mode)
1 x PCIe® 3.0 x4 slot
Graphics (VGA) Integrated Intel® HD Graphics processor
DisplayPort 1.2 with maximum resolution of 4096 x 2304 at 60Hz
HDMI 1.4b with maximum resolution of 4096 x 2160 at 24Hz /
Intel® InTru™ 3D / Quick Sync Video / Clear Video HD Technology / Insider™
Multi-GPU 2-way/quad-GPU NVIDIA® SLI™ and 3-way/quad-GPU AMD® CrossFireX™ technology
Storage 8 x SATA 6.0Gbps
1 x M.2 Socket 3 with M Key, type 2242/2260/2280 storage devices supported (PCIe® 3.0 x4 and SATA modes)
1 x M.2 Socket 3 with M Key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices supported (PCIe 3.0 x4 and SATA modes)
Networking/LAN Intel® I219-V Gigabit LAN with ASUS LANGuard and GameFirst IV
USB/Thunderbolt™ 3 x USB 3.1 ports (1 x Type-A and 1 x Type-C ports, plus 1 x Type-C mid-board)
8 x USB 3.0 ports (6 on back panel, 2 mid-board)
4 x USB 2.0 ports (4 mid-board)
Audio ROG SupremeFX S1220 8-channel high-definition audio
– High-quality 120dB SNR output and 113dB SNR recording input
– SupremeFX shielding technology
– ESS® ES9023P high-definition DAC
– Jack-detection, multi-streaming, front-panel mic jack-retasking
– Optical S/PDIF-out port on back panel
Dimensions / form factor E-ATX, 12 x 10.7in (30.5 x 27.2cm)

Comments