Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G

Prethodna generacija Poseidon Platinum kartica je dugo koristila isto hlađenje. Štaviše, toliko dugo da se samo njega sećamo u prethodnih nekoliko godina. Ipak, sa novom generacijom grafičkih karti i novim čipovima je došlo vreme za promenu. Asus je doneo odluku da novo DirectCU H2O hlađenje debituje zajedno sa novom najbržom kartom na svetu – GeForce GTX 1080 Ti. Upoznajmo Poseidona nove generacije.

Rezultat slika za Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G

Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G izgleda drastično drugačije od svojih prethodnika čije ime nasleđuje. Dimenzije su veće nego ranije, tema je ovog puta tamnija i nema više crvenih površina, već je sve crno-sivo kao što je to slučaj sa ostalim Asusovim modelima koji su u skorije vreme stigli u prodaju.

Rezultat slika za Asus RoG Poseidon GTX 1080 Ti 11G

Istini za volju, tu su i dalje dva ventilatora iako tajvanski proizvođač uveliko igra na tri ventilatora kada su u pitanju vazdušni kuleri za „high-end“ grafičke karte. U ovom slučaju su ugrađena dva velka ventilatora čiji je prečnik 100 milimetara. Ugrađeni su Wing-Blade ventilatori sa IP5X sertifikatom što znači da su otporni na prašinu i da imaju sve prednosti novog dizajna, a to je manja količina generisane buke uz povećani protok pri istom ili manjem broju obrtaja u odnosu na standardni dizajn. U praksi je ovo teško izmeriti, jer smo imali ultra tihe, ali i veoma bučne kulere sa ovim ventilatorima, jer je i dalje najbitniji deo priče sam dizajn rashladnog profila.

 

više o ovoj grafičkoj karti pročitajte ovde

Comments