Cooler Master MasterBox 5t

Cooler Master proširuje polako svoju ponudu kućišta iz „Master“ porodice, a najnoviji model je pripadnik MasterBox serije. Ova linija kućišta je osmišljena tako da nudi malo manje opcija od MasterCase-a, te da korisnike koji nisu toliko željni modifikacija usmeri na određene opcije za unapređenja kako ih prevelika sloboda ne bi obeshrabrila da naprave kućište kakvo žele. Nakon regularnog MasterBox 5 modela, tu je i novi MasterBox 5t koji je obećavao mnogo od prvog dana kada ga je kompanija predstavila.

U svojoj suštini, MasterBox 5t predstavlja nadograđenu verziju MasterBox 5 modela što je u neku ruku i potpuno logično. Međutim, bitno je reći da je Cooler Master uspeo da od male razlike na papiru, napravi veliku razliku u praksi. Dimenzije kućišta su nešto veće i iznose 541x514x220mm što je iznad proseka za midi-tower kućište. U praksi, ovo povećanje nije veliko, ali zbog specifičnog oblika i činjenice da je kućište pretežno uvećano na prednjoj stranici daju utisak znatno glomaznije konstrukcije.

Veliki plastični dodatak sa gornje strane je ujedno i panel sa konektorima, a tu se nalaze prekidači za paljenje i reset PC-a, dva USB 3.0 konektora i isto toliko 3.5-milimetarskih audio prilključaka. Novost je svič koji omogućava da kontrolišete tri 3-pinska ventilatora i podešavate njihovu brzinu između „high“ i „low“ režima.
Duž gornje stranice se nalazi crveni filter za prašinu koji je osmišljen odlično. Naime, umesto da bude montiran putem plastičnih žabica ili šrafova, proizvođač se odlučio na magnetni okvir koji olakšava montažu i onemogućava da se nešto ošteti ukoliko redovno čistite kućište od prašine.


Na zadnjoj stranici pronalazimo isti dizajn kao i kod regularne verzije MasterBox 5. Tu je ugrađeni ventilator od 120 milimetara koji služi da izbacuje topli vazduh iz kućišta. Za razliku od MasterCase-a gde je moguće podešavati visinu ventilatora na „klizačima“, ovde je pozicija fiksna, ali je to sasvim razumno, jer je Masterbox ipak pojednostavljena verzija MasterCase modela.

MasterBox 5t je za oko 3000 RSD (odnosno 25 EUR-a) skuplji od regularne verzije bez „t“ sufiksa. Za razliku u ceni nudi atraktivniji dizajn, ručku za prenošenje, kontroler za ventilatore smešten u prednji panel sa konektorima, LED osvetljenje i još poneko zanimljivo rešenje.

 

pročitaj više

Comments