Cooler Master MasterKeys MK750

Cooler Master je dobro poznato ime u segmentu periferija, ali nekada se dogodi da i onaj od koga očekujete samo najbolje uspe da prevaziđe sebe. To se upravo dogodilo sa najnovijom tastaturom, koja nam stiže u sklopu Masterkeys serije. Reč je o tastaturi oznake MK750, koja donosi neverovatan spoj svega najboljeg što očekujemo od ovakve periferije. Da li je ovo upravo savršena tastatura na koju smo toliko dugo čekali?

Image result for Cooler Master MasterKeys MK750

Samo pakovanje je veoma atratkivno i vizuelno privlači korisnika. Njime dominiraju crni i ljubičasti tonovi, a videćete da se to ogleda i u dodatnoj opremi. Imate grafički prikaz tastature, zajedno sa njenim udarnim karakteristikama. Grafički je sve lepo napravljeno i ukloljeno, kako i dolikuje proizvodu više kategorije.

Već prilikom samog otvaranja se vidi da je reč o nečemu drugačijem, budući da na boku postoji otvor za prst kojim se kompletan paket lako i brzo izvuče iz kutije. Unutar pakovanja ćete naći samu tastaturu, kao i kabl koji je sa jedne strane klasičan USB, ali sa druge strane, tamo gde ulazi u tastaturu, je USB-C tipa. U suštini, ovo znači da ćete u nekom trenutku u budućnosti, ukoliko tako želite, moći da kupite kabl koji ima USB-C konektore na oba kraja, odnosno tastatura će u tom pogledu biti kompatibilna sa kompjuterima budućnosti. Najzad, tu je i vakuumirana kesica u kojoj se nalaze alatka za skidanje tastera i devet rezervnih tastera. Ovi tasteri su ljubičaste boje i jasno su označeni. Imate četiri rezervne strelice, W, A, S, D i Escape taster.

Image result for Cooler Master MasterKeys MK750

Masterkeys MK750 je mehanička tastatura sa RGB osvetljenjem i uklonjivim naslonom za dlanove, ali i još mnogo čime! MasterKeys MK750 u verziji koja je došla do nas raspolaže Cherry MX Blue tasterima. Radi se o verziji koja se nama lično najviše dopada, jer upravo najviše volimo odsečne klikove plavih tastera. Kao i drugi Cherry MX tasteri, i ovi imaju deklaraciju na 50 miliona aktivacija. Uklanjanje i vraćanje tastera je brzo i efikasno, i zahvaljujući priloženoj alatki vrši se za svega koju sekundu. Na taj način možete tastaturu i efikasnije čistiti. Sve u svemu, zaista sjajno za svakoga ko želi da vodi računa o čistoj tastaturi.

Naravno, današnji svet periferija ne bi bio to što jeste bez RGB osvetljenja. Sama tastatura, za razliku od dosadašnjih Cooler Master rešenja, nije „uronuta“ u veliki, masivni, debeli okvir, već je vrlo kompaktna, sa istanjenim ivicama, koje omogućavaju da osvetljenje bolje dođe do izražaja. Imate ogroman broj opcionih efekata. Tu je i LED bar, odnosno „traka“ koja ide po bokovima i prednjoj strani tastature, osim ukoliko ne priključite naslon za dlanove koji faktički blokira prednju stranu. Možete sve podešavati preko funkcijskih tastera na tastaturi, ili preko softvera koji će vaša podešavanja ubaciti u ugrađenu memoriju.

Pomenute memorije ima 512 KB i funkcioniše u kombinaciji sa 32-bitnim ARM Cortex M3 procesorom. Zahvaljujući tome, možete podešavanja snimati u samu tastaturu, tako da ona budu uvek sa vama. No, korišćenje softvera je potpuno opciono. Na samoj tastaturi imate mnoštvo prečica pomoću kojih možete parametre rada podešavati „u sitna crevca“, tako da u suštini sve možete i na taj način da obavite. Sve ove funkcije su jasno i razgovetno iscrtane na odgovarajućim tasterima MK750 tastature.

Image result for Cooler Master MasterKeys MK750

Comments