Cooler Master MasterMouse Pro L

Miševi kompanije Cooler Master, nekada sa CM Storm brendom a danas pod direktnom nomenklaturom proizvođača, generalno predstavljaju odličan izbor za sve iole zahtevnije korisnike. Kombinacija veoma povoljne cene u odnosu na ono što se dobija, dobro osmišljenog softvera, realnih performansi i kvaliteta izrade je učinila da gejming populacija prepozna upravo ove proizvode kao veoma poželjne. Za predstojeću jesen je Cooler Master pripremio novu seriju gejming miševa, čiji prvi, a ujedno i najkvalitetniji predstavnik pronalazi svoj put do nas.cm_mastermouse_9_s

Već prilikom otvaranja pakovanja je jasno da MasterMouse Pro nešto posebno u odnosu na ostatak tržišne ponude. U pakovanju se dobijaju još jedna leđa i par bočnih elemenata, što jasno ukazuje da se dotična mogu promeniti. Da se ne radi o prostoj rezervi, pažljivim uočavanjem postaje jasnije jer su jedna leđa duža od drugih. Misterija se razjašnjava informacijom da je reč o dva para dodataka, gde je jedan namenjen Palm grip hvatu, a drugi Claw grip načinu držanja. Kada imamo još u vidu da je reč o simetričnom mišu, postaje jasno da će korisnici imati na raspolaganju širok spektar podešavanja i prilagođavanja sopstvenom vidu upotrebe. Sjajno!

Prisutno je 8 programabilnih tastera na mišu, od čega je jedan Storm TactiX taster. On je zadužen da menja ponašanje pojedinih tastera i omogućava pristup sekundarnim funkcijama. Tako efektivno imate 14+1 taster, ukoliko vam je tako nešto uopšte potrebno. Ono što je možda potrebnije pojedinim igračima je pristup dodatnim funkcijama preko ovog tastera, kao što je Rapid Fire.

Podržano je Full RGB osvetljenje. To u praksi znači da možete birati bilo koju od 16.7 miliona nijansi. No, dopada nam se što i pored toga miš „ne šljašti“ previše, jer je osvetljenje vrlo diskretno namešteno. Svetli uska traka na poziciji kraj korena dlana šake, zatim traka sa unutrašnje strane točkića, te delovi ispred bočnih tastera, što se sve može individualno precizno podešavati.

Ukupno gledano, miš jednostavno funkcioniše odlično. Sve radi bez trzavica ili ikakvih problema. Jedina stvar koju bismo izmenili na ovom modelu jeste položaj DPI prekidača. Ukoliko želite da izmenite osetljivost u letu, morate da ga „tražite“ na donjem delu miša. To može biti nezgodno ukoliko, recimo, želite da prebacite osetljivost sa one na kojoj ste navikli da držite kalašnjikov na onu na kojoj ste navikli da držite snajper u CounterStrike-u. Nije reč o velikom problemu, ali ovo treba istaći. Ukoliko želite, možete nekom drugom tasteru dodeliti DPI switch funkciju.

Cooler Master je sada već etablirano ime u svetu igračkih miševa, sa nekim modelima koje intimno smatramo najboljim u ponudi u određenoj cenovnoj kategoriji. Da sve bude još lepše, proizvođač se ne libi da eksperimentiše, isproba nove stvari, popuni ponudu modelima veoma sličnih karakteristika i cene, tako da i najprobirljiviji igrači imaju veliki izbor. Koliko to utiče na profitabilnost i poslovanje kompanije, to već ne možemo sa sigurnošću znati, ali pozdravljamo poslovnu praksu u kojoj na kraju običan korisnik ima jasne benefite.

preuzeyo sa: benchmark.rs

 

Comments