Esports Balkan Liga dobila slot u novom Riotovom evropskom takmičenju!

Poslednjih godinu i po dana Fortuna Esports je fokusirana na izgradnju esport ekosistema po uzoru na evropske i svetske trendove. Pre svega, mi smo gejmeri. Esport shvatamo veoma ozbiljno i uživamo u onome što radimo, a danas imamo tu čast i zadovoljstvo da vam prenesemo najvažniju vest ikada vezanu za League of Legends na ovim prostorima!

Citiramo izjavu Aleksandra Anokića – fortuninog head of esports-a:

League of Legends timovi druge sezone Esports Balkan Lige će se pored nagradnog fonda od 20.000 eura boriti za čast da predstavljaju Balkan u predstojećem Riotovom evropskom turniru u 2018!

Riot Games je prepoznao kvalitet organizacije, timova i igrača i odlučio da po prvi put zvanično priključi predstavnike sa Balkana u svoja najveća takmičenja.

Druga sezona EBL-a će početi već početkom februara, dok će se kvalifikacije za drugu sezonu igrati u drugoj polovini januara. Detalji o kvalifikacijama će biti objavljeni naknadno, ali svi zainteresovani timovi će dobiti šansu da se bore i sebi osiguraju mesto u najvećoj League of Legends ligi na Balkanu.

Regija: Srbija, Grčka, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Albanija

Prva sezona League of Legends Esports Balkan Lige je počela 30. oktobra ove godine dok se spektakularna završnica odigrala u nedelju, 17. decembra, kada je KlikTech ubedljivom igrom savladao grčke šampione Greek Regenesis rezultatom 3-1.

FINALE: https://www.youtube.com/watch?v=i5wfi4OxNTg

Naše želje da postanemo ravnopravni deo evropskih trendova i da pružimo domaćim igračima šansu da se dokažu na međunarodnoj sceni su se konačno ostvarile.

Neopisiv je osećaj kada ostvariš nešto na čemu aktivno radiš već par godina. Sa Riotom sarađujemo duže vreme iza zatvorenih vrata, ali saradnja na ovakvom nivou će nas izjednačiti sa najvećim nacionalnim i regionalnim ligama u Evropi.

Kada smo pokrenuli ovu priču, esport u regionu se suočavao sa brojnim izazovima. Jedan od prvih problema je bio način na koji je esport predstavljan javnosti u Srbiji, ali i u regionu. Sceni je nedostajao plan za izgradnju održivog ekosistema, a timovi, igrači i fanovi nisu imali podršku kakvu zaslužuju. Regionu je nedostajao identitet i profesionalizam.

Kombinacija najvećeg nagradnog fonda, nivoa odnosa sa najboljim timovima i igračima u regionu kao i ubedljivo najveća gledanost na Balkanu su bili ključni u podizanju cele industrije na mnogo viši nivo.

Godinu i po dana kasnije, napokon možemo da kažemo da smo uspeli da rešimo većinu problema.

Kao najveći autoritet za League of Legends u regionu čast nam je da razvijamo igrače i timove, njihov identitet i prepoznatljivost. Stavljanje igrača u prvi plan i isticanje njihovih pojedinosti pruža fanovima nešto opipljivo iza čega mogu da stanu i odaberu za koga će da navijaju.

Slot u Riotovom turniru pruža igračima da po prvi put imaju sigurnu prilliku da se oprobaju protiv evropskih timova na velikoj pozornici a našoj zajednici da se ujedini i bodri predstavnike Balkana u borbi protiv evropske konkurencije.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez svih vas koji nas podržavate sve ovo vreme, koji pratite vaše omiljene timove i bodrite omiljene igrače! Nastavite da budete najbolja zajednica ikad!

Ispred celog Fortuna Esports tima, HVALA!

Aleksandar Snghai Anokić, Head of Esports

Preuzeto sa: Link

 

Kgb esports vam od srca čestita, samo napred narode!

Comments