KlikTech odbranio titulu šampiona Esports Balkan Lige!

KlikTech je opravdao ulogu favorita u velikom finalu druge sezone EBL lige, savladavši X25 Esports rezultatom 3-0. što im je donelo nagradu za prvo mesto u iznosu od 10.000 evra i čast da predstavljaju Balkan na velikom evropskom takmičenju – European Masters 2018.

Izvor: Fortuna eSports

KlikTech je otvorio veliko finale sa Olafom, možda i naijgranijim junglerom u proteklih nekoliko patchaeva, dok je Sion koga su odabrali u prvom krugu završio na midu, umesto na topu kao što se prvobitno očekivalo. X25 Esports je iznandio sa Ivernom u džungli, dok su na topu odabrali Jaycea, heroja koga ne viđamo već neko vreme na profesionalnoj sceni, tačnije od kako je nekoliko heroja dobilo suviše velike buffove da bi Jayce mogao da se nosi sa njima. Jedan od njih je i Swain, koga je KT uzeo kao poslednji pick za Tonija „Sacre“ Sabalića.

Upravo smo na gornjem delu mape i videli prvu borbu. Stefan „Stefan“ Nikolić juri Luku „KaLuGG“ Todorovića u njegovoj džungli i uz pomoć Sacrea pravi first blood, dok ubrzo nakon toga na topu dolazi do razmene killova nakon što je kula oduzela Sacreu život posle uspešnog ganka. Top lejn x25 kreće da se raspada već nakon pet minuta igre kada Sacre pravi 1 na 1 kill nad Andrejom „Klowny“ Jovanovićem, koji nakon sedam minuta igre već ima tri smrti, što je zaista nedopustivo kada protiv sebe imate igrača kao što je Sacre.

Nakon topa Stefan prelazi na donji deo mape gde između mida i bota dolazi do još dva killa demonstrirajući snagu Olafa u ranoj fazi igre, a KlikTech nastavlja da uvećava prednost iz minuta u minut. Koliko je KlikTech bio dominantan najbolje pokazuje podatak da su prvi ace bez izgubljenog igrača već napravili u 17. minutu igre gde uvećavaju prednost na 18-4 i preko 9.000 golda, i več u prvom napadu nakon Barona završavaju partiju i dolaze do 1-0 prednosti.

X25 se odlučio za agresivniji pristup igri u drugoj partiji odabravši Nidalee u džungli, što im je donelo prvi kill u partiji ali je KaLuGG stradao pod kulom što je donelo Sacreu povratni kill. I pored toga X25 pokazuje mnogo odlučniju igru nego u prvoj partiji i prvi dolaze do vođstva nakon velike borbe na midu, ali ta prednost je bila kratkog veka, nakon što Kliktech dolazi do četiri killa u reci kod zmaja i preokreće rezultat. Odličnom igrom svog supporta KlikTech dodatno uvećava prednost nakon borbe na topu gde dolaze do novih killova a Nikola Senpai postaje sve veća pretnja sa 4-0-2 Tristanom nakon 20 minuta igre.

Izvor: Fortuna eSports

KlikTech dolazi do Barona nakon maestralne 1 na 2 borbe od strane Aljoše „Milica“ Kovandžića na topu koji preokreće gank i dolazi do killa na protivničkom jungleru što širom otvara njegovoj ekipi vrata ka Baron buffu koji koriste da završe drugu partiju nakon manje od pola sata.

Čini se da je u trećoj partiji kulminirala akcija sa obe strane. Lee Sin protiv Nocturna u džungli nije nešto što toliko često viđamo u profesionalnim partijama, kao što je bio slučaj ovoga puta. X25 se mnogo bolje držao u ranoj fazi igre za razliku od prve dve partije, posebno zahvaljući dobroj igri bot lejna, ali je Stefan opravdao poverenje trenera koji mu je dozvolio da igra Lee Sina, skupivši više killova od bilo kog drugog igrača tokom prvih 20 minuta igre. Upravo je Stefan kickom po uzoru na slavnog korejskog igrača Inseca doneo pobedu u trećoj partiji svojoj ekipi, kada je KlikTech izveo poslednji napad u finalu, preko top lejna. Uz Baron buff koji su dobili nakon niza diskutabilnih odluka ekipe X25 koja je prvo forsirala 4 na 5 borbu bez junglera, da bi potom rizikovali da otmu Barona kada nisu trebali, KT rutinski privodi i treću partiju kraju, koja im donosi najbitniji trofej u karijeri.

KlikTech je ovim završio drugu sezonu Esports Balkan Lige perfektnim skorom od 20 dobijenih partije i bez ijednog izgubljenog gejma, zbog čega će potpuno zasluženo predstavljati Balkan kao aktuelni šampioni regionalne balkanske lige na prvom izdanju evropskog takmičenja European Masters.

 

Preuzeto sa

Comments