Share

MasterCase 3 je novo modularno kućište koje nam stiže iz Cooler Masterove “kuhinje”, a ovog puta je namenjeno vlasnicima microATX i mini-ITX matičnih ploča. Da li je manja verzija MasterCase 5 kućišta jednako dobra ili donosi sa sobom veći broj kompromisa je pitanje koje smo sebi postavili dok smo gledali kutiju, koju smo jedva čekali da otpakujemo i vidimo šta se nalazi unutra.

PRUZETO SA: http://www.benchmark.rs/artikal/test_cooler_master_mastercase_pro_3-4251

MasterCase Pro 3 – Uvod

Nebojša Todorović

MasterCase 5 je verovatno najveća inovacija na polju kućišta kako za Cooler Master, tako i uopšte. Modularni dizajn je definitivno koncept budućnosti i sve su šanse da ovaj princip sve češće počnemo da viđamo. Nakon MasterCase 5 modela samo je bilo pitanje vremena kada ćemo početi da viđamo manje i veće varijante. Mi smo tipovali na to da će prvi biti MasterCase 9, ali nas je Cooler Master prevario i krenuo sa modelom MasterCase 3.


cm_mastercase_pro_3_035_s.jpg

Vrlo interesantno, ali MasterCase Pro 3 je namenjen vlasnicima i onima koji planiraju da kupe microATX i mini-ITX ploče što je vrlo hrabar potez od strane proizvođača, jer je time eliminisao poveliki deo tržišta i praktično im dao jasnu sugestiju da ukoliko žele veliku ploču i modularno kućište, moraju da odaberu MasterCase 5.

 

Kako je ovaj pristup uticao na praktičnost konačnog proizvoda je pitanje na koje svakako treba tražiti odgovor unutar odlično dizajnirane kutije čiji je dizajn praktično isti kao kod većeg MasterCase-a. Redizajn je krenuo od kada je kompanija prešla na “Make It Yours” slogan i od tada su Cooler Masterova pakovanja elegantnija nego ikada.
cm_mastercase_pro_3_001_s.jpg

cm_mastercase_pro_3_002_s.jpg
Na kutiji se nalaze sve potrebne informacije, a unutra pronalazimo i sve dodatke na vrhu. Tu su plastične vezice, razni dodaci u vidu šrafova, molex adaptera, uputstava i slično. Možda ne onoliko koliko ih stiže uz MasterCase 5, ali ne i mnogo manje. Sve u svemu, ono što vam je potrebno i ponešto više.


cm_mastercase_pro_3_003_s.jpg

Comments