Test: Cooler Master Cosmos C700P

Samo kvalitetne stvari dugo traju, a najbolji dokaz koji potkrepljuje ovo pravilo je upravo Cooler Master Cosmos serija kućišta. Prošlo je skoro 5 godina od kada je izašla poslednja ozbiljnija revizija Cosmos II modela. Zavladali su novi trendovi i Cooler Master je morao da osveži izgled i dodatno proširi listu mogućnosti u vidu najnovijeg Cosmos C700P modela.

Cooler Master Cosmos C700P

 

Test: Cooler Master Cosmos C700P (video)

Samo kvalitetne stvari dugo traju, a najbolji dokaz koji potkrepljuje ovo pravilo je upravo Cooler Master Cosmos serija kućišta. Kada su prvi put izašli na tržište sa ovim modelom ljudi iz Cooler Master-a nisu ni slutili da će upravo ova linija postati referenca za sve ostale proizvođače u ovoj klasi. Savremenog dizajna sa podugačkim spiskom naprednih opcija, Cosmos je plenio kako izgledom tako i performansama. Kombinacijom ovih karakteristika i upotrebom savremenih materijala postao je referenca za poređenje ostalih proizvoda iste namene.

 Prošlo je skoro 5 godina od kada je izašla poslednja ozbiljnija revizija Cosmos II modela i to je jasan pokazatelj kako ovom kućištu uspeva toliko dugo vremena da ostane akutelno u moru sličnih modela. U međuvremenu se dosta toga promenilo, čak i na tržištu kućišta koje se relativno sporo kreće u odnosu na ostatak PC komponenti. Zavladali su novi trendovi i Cooler Master je morao da osveži izgled i dodatno proširi listu mogućnosti u vidu najnovijeg Cosmos C700P modela.
CMCosmosC700P11mala.jpg
Ova činjenica postaje jasna već na prvi susret sa C700P novitetom. Imamo utisak da je Cooler Master-u veoma stalo da već kod prvog susreta ostavi snažan utisak kako u stopu prati najnovije trendove. Dotična konstatacija se ogleda u činjenici da je velika bočna stranica kućišta u potpunosti izrađena od zatamnjenog, kaljenog stakla specijalnog oblika, koji se svojim delom preliva na prednji panel kućišta što nas nedvosmileno asocira na želju da se kod korisnika postigne panorama efekat.
Da bi Cosmos C700P zablistao u svoj lepoti, pored delimično prozirnih stranica, ugrađeno je i prateće LED RGB osvetljenje koje eksterijer kućišta u kombinaciji sa pomenutim površinama od kaljenog stakla čini zaista upečatljivim. Ovo su dva ključna detalja kojima Cosmos C700P „napada“ buduće vlasnike, ali još dosta iznenađenja se krije ispod haube.
Dakle, prve impresije su pozitivne. Zadržana je prepoznatljiva silueta i oblik orginalnog Cosmos modela, pri čemu je većina detalja značajno modernizovana i lepše oblikovana kako bi se održao korak sa savremenim modnim trendovima.

Comments