WESG: Nerchio i Maru u grupi sa Beastyqt-em!

Danas su izvučene grupe za sve 4 igre na World Electronic Sport Games šampionatu, koji će se od 12. do 15. januara održati u Olimpijskom Sportskom Centru u kineskom gradu Čangdžou, pod pokroviteljstvom najveće kineske korporacije, Alibaba Group.

WESG će biti do sada najveće nezvanično esport takmičenje u istoriji kada je u pitanju obim produkcije, ali i nagradni fond, koji iznosi ukupno preko 5 i po miliona dolara za 4 igre koje će biti zastupljene na WESG, a to su Counter-Strike: Global Offensive, Dota2, StarCraft 2 i Hearthstone.

Nagradni fond za StarCraft 2 turnir je 402 000 dolara, a do završnog turnira je dospelo 24 igrača sa svih strana sveta, među kojima je naš StarCraft 2 igrač Aleksandar “Beastyqt” Krstić, jedini srpski predstavnik na ovom velikom događaju, koji je svoje mesto obezbedio sjajnim rezultatima na evropskim kvalifikacijama u Kijevu oktobra ove godine.

On će biti u dosta nezgodnoj grupi, sa jednim od najboljih foreigner zergova, poljakom Nerchio, sa jednim od dva Korejca koji učestvuju na turniru, terranom Maru, i sa uvek nezgodnim Francuzom MarineLord i Holanđaninom Harstem.

 

Text preuzet sa klanrur-a

Comments